Tekniken är på plats och snart behöver så gott som alla i en byggprocess arbeta digitalt. Men fortfarande saknar de flesta en grundläggande förståelse av vad BIM (Buiding Information Modelling) egentligen är. I senaste avsnittet av Svenks Byggtjänsts podcast Snåret reder man ut begreppen med hjälp av Kjell Karlsson, projektledare på Byggstyrning, Susanne Nellemann Ek, vd på BIM Alliances och Nicholas Alvén, vd på Nikolai Development och ordförande för BIM Alliance intressentgrupp mjukvara. Programledare är Viktor Ginner.

I avsnittet får vi också höra om kontors- och labbhuset Celsius i Uppsala blev utsett till världens främsta BIM-projekt på buildingSMART Virtual Summit 2020, och vilka framgångsfaktorerna var. Nu utvecklas erfarenheter inför kommande byggprojekt.

Lyssna på avsnittet "65 miljarder kan sparas årligen. Sim sala BIM?"

"Känslan av att vara hopplöst efter, byts mot fler och fler solskenshistorier och att faktiskt själv bli lite klokare. Svensk Byggtjänsts Viktor Ginner känner sig upplyft efter frågestunden i om BIM i senaste Snåret."

Läs även artikeln BIM är rena barnleken från Byggindustrin där programledaren Viktor Ginner skriver om Snåret-avsnittet.

Uppdaterad den