Presentationer

170607. Många digitala verktyg kommer från spel och filmbranschen. Spel används för att få in förslag och idéer till samhällsbyggandet. Samhällsbyggnadssektorn kan därför hämta mycket inspiration och idéer från digitala verktyg i spel och filmbranschen.

På vårens sista onsdagsfrukost gästades vi av två talare från Rise Interactive som bedriver tillämpad designforskning inom bland annat stadsutveckling, smarta hem, energieffektivisering, visualisering och spelutveckling. Resultaten har rönt internationellt intresse och i många avseenden varit banbrytande och stilbildande.

Christina Öhman
Christina Öhman

Christina Öhman, Affärsutvecklare vid Rise Interactive
Christina kommer att berätta om ett urval av institutets framgångar, om designmetoder och om betydelsen av att prototypa och testa. Vi får också höra om Rise koncernens intressanta satsningar inom digitalisering.

Christina har över 20 års erfarenhet inom design och innovation som omfattar en rad sektorer som arkitektur, design, IT och innovationsprocesser. Affärsutveckling vid Interactive Institute drivs av Christina sedan 2010. Med hennes fokus på affärsnytta och innovation i kombination med en djup förståelse för forskningsprocesser lyckas hon åstadkomma kommersiella värden för partners och intressenter samt för institutet.

Anton Gustafsson
Anton Gustafsson

Anton Gustafsson, pHD interaktionsdesign
Anton Gustafsson phd, är interaktionsdesigner och HCI-forskare vid Rise Interactive. Han har jobbat i över 10 år med att utforska användarperspektiv och hur olika metoder som exempelvis spel kan skapa nytta i IoT-applikationer, smarta hem och smarta nät med ett hållbarhetsperspektiv. Anton kommer att dela med sig av lösningar och erfarenheter från ett pågående EU-samarbete.

Kom med förslag på teman till höstens frukostar

Vi fortsätter satsningen på Onsdagsfrukost med BIM Alliance även i höst. Vi vill gärna att ni kommer med förslag på aktuella ämnen som kan passa att dyka ner i. I höst vi vill också gärna komma till fler orter i Sverige. Vi kör samma koncept, frukost med mingel, kort information om ämnet med möjlighet att ställa frågor. Skicka ditt förslag till info@bimalliance.se!

Genomförda frukostar med dokumentation

8 Mars – BIM driver innovation hos installatörer
5 April – Informationsprocesser med BIM – vad kan vi lära av andra?
3 Maj – Level of development (LoD) -i Sverige – förstudie presenteras