Intresset för utställningen var stort och stämningen bland besökarna god.

Leica Geosystems

Leica Geosystems har i nästan 200 år varit revolutionerande inom mätteknik och skapat helhetslösningar för proffs över hela världen.

"Vi är ett marknadsledande företag som levererar professionella samt innovativa tjänster och produkter till yrkesproffs inom många olika branscher, såsom positionering och avancerad mätteknik, bygg- och anläggning, maskinstyrning med flera. Med våra noggranna instrument, avancerade mjukvarulösningar och vår pålitliga service, erbjuder vi värdefulla lösningar till alla som bygger och formar vår framtid."

Trimtec

TRIMTEC-gruppen är en företagsgrupp bestående av tre försäljningsbolag - Trimtec, Bewag och Trimtec solutions.

"Vi är auktoriserade distributörer av Trimble-segmenten, Geospatial, Spectra, Infrastruktur. Vi har idag sju serviceverkstäder med högsta servicecertifieringen från Trimble. Vi har ett heltäckande sortiment med allt från markeringsmateriel till kompletta mätsystem. Vi har en av Sveriges modernaste hyresparker på Totalstationer, GPS/GNSS, UAS och laserskanner."

Esri Sverige AB

Esri Sverige gillar människor, kartor och teknik.

"Vi brinner för att utveckla och sprida nyttan med geografisk information och analys – både i redan GIS-centriska organisationer och till verksamheter som ännu inte har upptäckt kraften i att ha koll på läget med stöd av GIS (geografiska informationssystem) – när, var och hur som helst. Vi vill helt enkelt att alla verksamheter ska få chansen att dra nytta av "the Science of where". Esri Sverige är landets största leverantör av GIS."

Spacemetric AB

Spacemetrics mjukvara Keystone förvandlar stillbilder och video från UAV:er och satelliter till analysfärdiga produkter med hög fotogrammetrisk kvalitet. Kunderna är sensoroperatörer, integratörer och dataanvändare i många olika samhällssektorer. Bland de svenska kunderna finns Lantmäteriet, Försvarsmakten, Metria, Foran, NMM (SkyEye) och Rymdstyrelsen.

Keystone har en nyligen framtagen ”special edition” anpassad för mindre UAV:er.

Panasonic Nordic

Panasonic tillhandahåller slitstarka bärbara datorer och surfplattor som ger dig åtkomst till program och data i de mest utmanande miljöer. Panasonics stryktåliga plattor används i många drönarlösningar.

Drönare för datainsamling 2018

Med drönare kan vi samla in stora mängder data. Men vad kan vi göra med informationsmängderna och vad är egentligen möjligt? För att visa på nyttan, informera om dagens och framtidens möjligheter och reda ut läget i regelverket arrangerar Geoforum Sverige och BIM Alliance en konferensen om ämnet i januari 2018.