Många digitala verktyg kommer från spel och filmbranschen. Spel används idag för att få in förslag och idéer till samhällsbyggandet. De digitala verktygen bjuder in fler människor till att vara delaktiga i samhällsbyggandet, exempelvis den yngre generationen – som ska bo i framtidens stad. Samhällsbyggnadssektorn kan hämta mycket inspiration och idéer från digitala verktyg i spel och filmbranschen.

På kommande Onsdagsfrukost med BIM Alliance gästas vi av två talare från Rise Interactive som bedriver tillämpad designforskning inom bland annat stadsutveckling, smarta hem, energieffektivisering, visualisering och spelutveckling. Resultaten har rönt internationellt intresse och i många avseenden varit banbrytande och stilbildande.

Christina Öhman, Affärsutvecklare vid Rise Interactive
Christina kommer att berätta om ett urval av institutets framgångar, om designmetoder och om betydelsen av att prototypa och testa. Vi får också höra om Rise koncernens intressanta satsningar inom digitalisering.

Christina har över 20 års erfarenhet inom design och innovation som omfattar en rad sektorer som arkitektur, design, IT och innovationsprocesser. Affärsutveckling vid Interactive Institute drivs av Christina sedan 2010. Med hennes fokus på affärsnytta och innovation i kombination med en djup förståelse för forskningsprocesser lyckas hon åstadkomma kommersiella värden för partners och intressenter samt för institutet.

Anton Gustafsson, pHD interaktionsdesign
Anton Gustafsson phd, är interaktionsdesigner och HCI-forskare vid Rise Interactive. Han har jobbat i över 10 år med att utforska användarperspektiv och hur olika metoder som exempelvis spel kan skapa nytta i IoT-applikationer, smarta hem och smarta nät med ett hållbarhetsperspektiv. Anton kommer att dela med sig av lösningar och erfarenheter från ett pågående EU-samarbete.

Ta tillfället att träffa nya och gamla kollegor! Ät frukost, mingla, ha roligt och inspireras av talarna.

Varmt välkommen att anmäla dig och dina kollegor!

Tipsa oss om höstens teman

I höst kör vi igång med en ny frukostserie med olika BIM-teman. Vi vill gärna ha tips från dig till kommande onsdagsfrukostar. Har du ett spännande förslag, nyheter i branschen eller tips på ett ämne som du vill veta eller berätta mer om?

Dela gärna med er till BIM Alliance vd Olle Samuelson med idéer eller förslag till höstens onsdagsfrukostar!

Uppdaterad den