Olle Samuelson har blivit utsedd till adjungerad professor vid Luleå tekniska universitet och kommer därför att lämna sitt uppdrag som vd för BIM Alliance. Olle kommer att fortsätta sin anställning som FoI-strateg på IQ Samhällsbyggnad och behåller sitt engagemang i programledningen för det strategiska innovations-programmet Smart Built Environment. Olle kvarstår också som vd för BIM Alliance tills dess att en ny vd är på plats.

– Det har varit fantastiskt roligt att få jobba med sektorns BIM-utveckling i den här formen, i över fem år. Jag har fått träffa och samarbeta med massor av engagerade människor från alla delar av samhällsbyggnadssektorn och fått vara med och bygga upp BIM Alliance som en naturlig samlingsplats och drivkraft för sektorns digitalisering. Det ska nu bli väldigt spännande att fortsätta driva frågorna genom mitt nya engagemang vid Luleå tekniska universitet, med ett ben i akademin och ett i näringslivet, säger Olle Samuelson.

– Under Olle Samuelsons ledning har BIM Alliance utvecklats både som organisation och som samverkansarena för utvecklingen mot ett effektivare samhällsbyggande med hjälp av BIM, säger Svante Hagman, styrelseordförande i BIM Alliance. Vi ser med glädje på den professur som nu inrättats till nytta för BIM-utvecklingen och digitaliseringen av samhällsbyggandet. Olle är som klippt och skuren för den rollen och vi önskar honom lycka till, säger Svante Hagman.

BIM Alliance styrelse har påbörjat en process för att rekrytera en ny vd till BIM Alliance, med en fortsatt stark koppling till IQ Samhällsbyggnad. För frågor om rekryteringsprocessen kontakta Svante Hagman, styrelseordförande i BIM Alliance, svante.hagman@outlook.com.

Uppdaterad den