Hej Åsa, kul att YrkesAkademin YH kommit med som medlemmar i BIM Alliance. Kan du berätta lite om er verksamhet?

Åsa Lidén, utbildningsledare, YrkesAkademin YH

Yrkesakademin YH är Sveriges största leverantör av uppdrags- och arbetsmarknadsutbildningar. Hos oss hittar du ett brett utbud av YH-utbildningar, inom allt från bygg, hotell och IT till vård och omsorg. Våra utbildningar och kurser har alla ett stort behov av utbildad arbetskraft, därför är framtidsutsikterna ljusa för dig som väljer att studera hos oss! Med en YH-utbildning är du färdigutbildad efter 1-2 år och är redo att komma ut på arbetsmarknaden direkt.

  • Hela 9 av 10 får jobb efter avslutade studier
  • Plugga var du vill – de flesta av våra utbildningar sker på distans med endast ett par fysiska träffar per termin
  • Vi finns i hela Sverige
  • Alla våra YH-utbildningar är kostnadsfria och CSN-berättigade
  • Bredda dina jobbmöjligheter med LIA

Eftersom BIM Alliance är en stark och drivande medlemsorganisation för BIM-frågor är vi övertygade om att medlemskapet kommer hjälpa oss att forma framtidens utbildningar inom samhällsbyggnadssektorn.


Vad hoppas ni få ut av ert medlemskap i BIM Alliance?

- Vi som utbildningsanordnare ser BIM Alliance som ett givet nätverk för oss men såklart även för våra studerande. Vi vill ge våra studerande möjligheten att ta del utav alla medlemsförmåner som BIM Alliance erbjuder. Vi vill också ge de studerande möjligheten att ta del av utbyte av BIM-erfarenheter mellan branschens aktörer samt ge dem ett brett nätverk som brinner för BIM-frågor. Genom medlemskapet ger vi också våra studerande tillgång till den digitala plattformen Nationella riktlinjer - Livscykelinformation för byggd miljö. Som utbildningsanordnare måste vi vara i framkant och hela tiden vara uppdaterade om all utveckling i branschen och vara väl insatta inom samhällsbyggandets processer. Eftersom BIM Alliance är en stark och drivande medlemsorganisation för BIM-frågor är vi övertygade om att medlemskapet kommer hjälpa oss att forma framtidens utbildningar inom samhällsbyggnadssektorn.


Vilka frågor tror du att ni vill engagera er i inom BIM Alliance?

- Jag är säker på att många av våra engagerade studerande kommer engagera sig i alla typer av frågor inom BIM Alliance.

Vi hälsar YrkesAkademins YH studenter och anställda varmt välkomna som medlemmar!