Börjar:
Slutar:
Ort:
Stockholm

BIM Alliance är förvaltare av Nationella Riktlinjers - livscykelinformation för byggd miljö vilket innebär att vi tillgängliggör riktlinjerna och utvecklar riktlinjerna i dialog med sektorns aktörer. För de som har licens kan vi även "hosta" en digital portal, där de kan publicera deras specifika kravställning.

Att vara implementeringspartner

Nationella Riktlinjers användare kommer i olika grad behöva stöd för att dra nytta av och implementera riktlinjerna. Därför behövs en implementeringspartner som vi på BIM Alliance kan hänvisa användarna till.

Implementering och arbete med att publicera användarens egna riktlinjer i den egna portalen ingår inte i licensavgiften. Det är ett exempel på uppdrag där vi vill hänvisa till en certifierad implementeringspartner. Här kan du se vilka organisationer som redan är implementeringspartner, vilka personer som är certifierade implementeringsledare samt vilka organisationer som är användare av Nationella Riktlinjer.

Utbildningsdagen ger:

  • överblick och kunskap om konceptet Nationella Riktlinjer för livscykelinformation för byggd miljö
  • en gedigen genomgång av Nationella Riktlinjers innehåll. Vi går igenom begrepp, processer, metoder, leveransspecifikationer mm. Vi ger även introduktion till de tekniska förutsättningarna för att kunna stödja användare att publicera egna riktlinjer i en egen digital portal

  • kunskapsutbyte med kollegor i branschen

BIM Alliance arrangerar återkommande användarträffar, periodisk kontroll av innehållet och gruppträffar för implementeringsledare för att främja kunskapsutbyte samt vara tillfällen att fånga upp förbättringsförslag av riktlinjerna. Se alla event i kalendariet.


Anmälan

Är du intresserad av att delta på utbildningsdagen den 14 november? Skicka en anmälan nedan. Utbildningen kommer att hållas fysiskt i centrala Stockholm, i BIM Alliance lokaler på Drottninggatan 33.

Antalet platser till varje tillfälle är begränsat. Under 2024 arrangeras två kurstillfällen - 18 april och 14 november.

Kostnad

Kostnaden beror på vilket avtal som din organisation har tecknat för Nationella Riktlinjer. Här kan du se vilka företag som är implementeringspartner och vilka som har användarlicens.

  • Implementeringspartner
    I paketet som implementeringspartner ingår kursen för två namngivna personer per år. För ytterligare personer tillkommer ett självkostnadspris på 9400 kr exkl. moms per person.

  • Användarlicens
    Det går givetvis bra att gå kursen även om ditt företag inte är implementeringspartner eller om du inte vill bli certifierad, utan bara lära dig grunderna. Kursavgift 9400 kr exkl. moms per person.

Vem kan gå utbildningen?

Personer vars företag/organisationer är implementeringspartner eller har användarlicens.

Certifiering

För att bli certifierad behöver du gå utbildningen en gång samt bli godkänd på övningsuppgiften. Därefter får du ett kursintyg samt möjlighet att lägga till din certifiering i din LinkedIn profil.

Kontakt

Vid frågor kontakta: info@bimalliance.se eller verksamhetsledare för Nationella Riktlinjer ann-kristin.belkert@bimalliance.se

Anmäl dig här -->

Sista anmälningsdag är tisdag den 12 november.


Microlärande - kort introduktion till Nationella Riktlinjer

Titta igenom materialet "Microlärande – kort introduktion till Nationella Riktlinjer innan utbildningsdagen." Materialet innehåller en serie utbildningsmoment som tillsammans förklarar hur du kan använda Nationella Riktlinjer på bästa sätt och på det viset arbeta smartare och mer enhetligt. Detta är en bra introduktion innan du deltar i utbildningsdagen. Ta del av utbildningen här. (Ca 27 min)

Uppdaterad den