Börjar:
Slutar:
Ort:
Göteborg, Stockholm och digitalt

Välkommen till höstens stora intressentgruppsdag den 15 november!

Vill du veta mer om våra intressentgrupper?

BIM Alliances intressentgrupper fungerar som forum för utbyte av BIM-erfarenheter mellan branschens aktörer.

Läs mer om våra intressentgrupper här!

Den här gången är vi i Göteborg, Stockholm och digitalt - samtidigt! Med ett gemensamt digitalt möte och två olika fysiska hubbar erbjuder vi både digitalt och fysiskt deltagande på en gång. Alla som är medlem i en intressentgrupp eller vill bli det är välkomna och du väljer själv vilken hub du vill delta från. BIM Alliance bjuder på lunch och fika.

Sista anmälningsdag för att delta på plats är 9 november. Till anmälan!

Tid: Kl. 09.30-16.00
Plats: Digitalt samt,
Göteborg, Vädursgatan 6,
Stockholm, Drottninggatan 33.

Vi erbjuder under dagen ett brett program som täcker in olika delar av vår bransch. Dagen inleds av Erik Holmqvist, WSP, som beskriver en möjlighet att förändra arbetssättet i projekt genom användande av olika system som Quadri, Trimble Connect och JIRA.

Digitala produktdata och digitala produktpass är mycket aktuella områden som Ulf Bergvall kommer att beröra. Med stöd av standarder från GS1 som GTIN säkras till exempel en gemensam produktidentitet som gör att objekten i BIM kan kopplas till fysiska produkter.

Vi går sedan vidare till att prata om standarder, som är centrala för att komma vidare med användningen av BIM. Vi kommer under dagen att gå igenom Standardkartan men kommer även ha en fördjupad diskussion och workshop under eftermiddagen kring hur standarder används på bästa sätt. För dig som är nyfiken på Nationella Riktlinjer bjuder vi på en presentation av Mathias Schmidt Berglin och Madeleine Lilja som kommer presentera hur SISAB implementerar Nationella riktlinjer hos sin organisation. De kommer prata mer om hur Nationella Riktlinjer kan hjälpa till att komma vidare med informationshantering organisationen och visa man kravställer på ett enhetligt sätt.

Under rubriken ”Vad händer på skolan” kommer Peter Johansson och Henrik Linderoth från Jönköpings Tekniska Högskola att gå igenom intressanta studier och forskningsområden som kan ge input till fortsatta samtal inom BIM Alliance intressentgrupper.

Vi avslutar dagen med fokusmöten och workshop, både digitalt och fysiskt kring aktuella teman som standarder, projekthantering, digitala produktdata, Nationella riktlinjer, med mera.

Program

Inledning
Susanne Nellemann Ek, vd BIM Alliance

Uppföljning från mötet 2020 - vad har hänt?
Lars Lidén, Meta/BIM Alliance

Ett förändrat arbetssätt
Erik Holmqvist, WSP

Digitala produktdata, GTIN och digitala produktpass
Ulf Bergvall, Coresource

10.30-11.00 Paus

Standarder för digitalisering – hur ser kartan ut?
Kurt Löwnertz, Sweco, Mikael Malmqvist, Svensk Byggtjänst

Nationella Riktlinjer - så gör vi
Mathias Schmidt Berglin och Madeleine Lilja, SISAB

11.45-13.00 Diskussion och lunch

Vad händer på skolan?
BIM Akademin, Peter Johansson och Henrik Linderoth, Tekniska högskolan Jönköping

Fokusmöten/workshop kring temaområdena

16.00 Slut för dagen

Anmälan

Ange helst en e-postadress som tydligt visa vilken organisation du representerar
Alla hubbar inkluderar digitalt deltagande. Om du endast vill delta digitalt, välj "Digitalt".Om du inte har några preferenser kan du lämna den här boxen tom.
Medlemskap


Intressentgrupperna är en medlemsförmån. Du som är nyfiken på BIM Alliance är välkommen att vara med på ett möte innan du bestämmer dig för att gå med och fortsätta i gruppen.Ange särskilda önskemål som är bra för oss att veta om innan mötet.
Jag accepterar att mina personuppgifter lagras och används för utskick av nyhetsbrev och inbjudningar.


Jag accepterar att mitt namn och organisation finns med på en deltagarförteckning som delas ut i samband med evenemanget samt att mina personuppgifter lagras och används för administration i samband med evenemanget.
Uppdaterad den