Börjar:
Slutar:
Ort:
Stockholm

Externt event
Arrangör: SIS - Svenska institutet för standarder

Syftet med denna utbildning är att ge dig en introduktion till strukturerad informationshantering enligt ISO 19650 och att förmedla en grundläggande förståelse för de fördelar som implementeringen kan medföra i din organisation. Utbildningen är utformad för att passa alla typer av organisationer inom samhällsbyggnadssektorn, både privata och offentliga, oavsett storlek.

Svensk samhällsbyggnadssektor har en lång tradition av att ställa strukturerade krav på det fysiska resultatet av byggprojekt. Däremot har kraven på informationsleveranser kopplade till projekt, drift och underhåll varit mindre tydliga. Här spelar ISO 19650 en viktig roll.
Genom att erbjuda en standardiserad process för digital informationshantering genom hela livscykeln, från den initiala designen till driften och underhållet av byggnaden eller anläggningen, skapar standarden ett ramverk för hela sektorn som säkerställer effektiv och samordnad informationshantering.

Utbildningens fokus ligger på att förstå de olika delarna av standarden och hur den kan tillämpas i praktiken. Vi kommer bland annat att diskutera hur man ställer krav på den information som organisationen behöver för att uppnå sina mål, samt hur man kravställer rätt information för drift och underhåll.

Som medlem i BIM Alliance får du 15% rabatt på utbildningen. Ange rabattkoden BIM15 på anmälningsformuläret. 

Praktisk information

10 december 2024, kl. 09:00-16:30, fysiskt på plats i Stockholm
5 februari 2025, kl. 09:00-12:00, uppföljning online via Zoom

Läs mer på arrangörens webb >>