Börjar:
Slutar:
Ort:
Digitalt

EU:s nya regler för hållbarhetsrapportering – CSRD och ESRS innebär ökade krav på detaljerad och transparent rapportering. Nu har ett nytt förslag presenterats, Omnibus-direktivet, vilket innebär en paus och förenkling i införandet av vissa delar av regelverken.

Vad innebär förändringarna?

Vad betyder det här för företag i praktiken? Och hur kan digitala verktyg hjälpa till att hantera hållbarhetsdata – både nu och framöver?

BIM Alliance har bjudit in några av Sveriges ledande mjukvaruleverantörer inom digital insamling och rapportering av hållbarhetsredovisning enligt CSRD.

Under mötet får vi en inblick i hur deras olika system fungerar, och du får möjlighet att både lyssna, se systemens funktionalitet och ställa frågor.

Program kl. 9.00-11.00

9.00 Välkomna/inledning
Robert af Wetterstedt, intressentgruppsledare Produkter och material

CEMAsys är en leverantör av molnbaserade ESG-lösningar och konsulttjänster. De hjälper företag att hantera ESG-data effektivt samtidigt som de säkerställer efterlevnad av reglerings- och rapporteringskrav.
Lydia Lundström, CEMAsys

Ecoonline erbjuder ett brett spektrum av tjänster och verktyg som stödjer företag i deras arbete med miljö, sociala frågor och företagsstyrning (ESG) de erbjuder bla hållbarhetsrapportering, hantering av kemikalier och säkerhetsdatablad, regelverkshantering, riskhantering.
Adam Erikson, Ecoonline

Stratsys erbjuder en rad tjänster och verktyg inom ESG för att hjälpa organisationer att hantera och rapportera sina hållbarhetsinsatser effektivt. De viktigaste tjänsterna och funktionerna som Stratsys tillhandahåller inom ESG är hållbarhetsrapportering, hållbarhetsstrategi, riskhantering, intressentanalys. Nicoline Emnell, Stratsys

11.00 Avslut


Mötet hålls i videoplattformen zoom och är öppet för BIM Alliance medlemmar. Mötet spelas inte in.

Anmäl dig här! 

 

Intressentgrupper - för medlemmar i BIM Alliance

Intressentgrupp Produkter och material leds av Robert af Wetterstedt och är en av BIM Alliance åtta intressentgrupper som våra medlemmar kan delta i. Intressentgrupperna har möten 2-4 gånger per år och leds av experter från våra medlemsföretag.

Läs mer: