Börjar:
Slutar:
Plats:
Zoom
Ort:
Webbinarium
Person i motljus blickar genom fönstret
Målgrupp

Webbinarieserien riktar till yrkeslärare på gymnasium och motsvarande utbildningar inom vuxenutbildningen. Du som är intresserad av att veta mer om yrkeslärarnas förutsättningar, eller vill ta del av konkreta exempel och inspiration, är också välkommen att delta.

Vilka digitala metoder jobbar företagen med idag? Vad betyder de nya begreppen i praktiken? Vilka verktyg behöver jag ha koll på? Och framför allt, vad ska jag förbereda mina elever på inför klivet ut i arbetslivet?

Känner du igen dig i frågorna? Då är det läge att du bokar in ”Digitalt samhällsbyggande för yrkeslärare”, en serie med fyra digitala seminarier. Det är avgiftsfritt att delta, och du anmäler dig till de tillfällen som du är intresserad av. Om du missat ett möte kan du enkelt se det i efterhand på webben. Det här det andra tillfället i serien.

Moderna byggplatser nyttjar digitala metoder

Vid det andra tillfället i webbinarieserien bjuder vi på konkreta exempel från arbetsplatser som arbetar med digitala metoder. Du möter yrkesarbetare som presenterar sin vardag i arbetet inom bygg, VVS och el-installationer och hur digitalisering är en naturlig del av arbetet.

Moderator för mötet är Pontus Slättman, WorldSkills Sweden. Vi uppdaterar talarlistan efter hand, det går redan nu bra att anmäla sig till mötet.

Preliminärt program

14.45 Mötesrummet öppnar i Zoom

15.00 Välkomna
Moderator: Pontus Slättman, WorldSkills Sweden

Moderna byggplatser nyttjar digitala metoder
Talare presenteras inom kort

16.30 Mötet avslutas

Yrkeslärarnätverk

I din anmälan kan du ange intresse för att ingå i ett nätverk för yrkeslärare. Syftet med nätverket är att skapa en kontinuerlig förankring mellan lärarkåren och yrkeslivet för att kunna dela information och utvecklingsbehov. Vi berättar mer om nätverket i samband med kallelse till det första mötet.

Webbinarieserien är ett samarbete mellan Byggbranschens yrkesnämnd (BYN), Elbranschens centrala yrkesnämnd (ECY), VVS-Branschens yrkesnämnd (VVSYN) och BIM Alliance. Genom mötesserien vill vi synliggöra den digitalisering som pågår i branschen och som berör de yrkesroller som skolorna utbildar till. Genom riktade möten till intresserade yrkeslärare skapas förutsättningar för ett mer utvecklat samarbete mellan branschen och yrkeslärarna.

Anmälan till den 11 maj 2021

Det av avgiftsfritt att delta under webbinarieserien.

Ange namn på skola, organisation eller företag
Klicka för de nyhetsbrev du är intresserad avHar du övriga medskick, frågor eller kommentarer till arrangörerna?
Jag accepterar att mitt namn, organisation och e-postadress finns med på en deltagarförteckning som används i samband med evenemanget samt att mina personuppgifter lagras och används för administration i samband med evenemanget och vid upprättandet av nätverket för yrkeslärare.

Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter i vår integritetspolicy.

Uppdaterad den