Börjar:
Slutar:
Plats:
Zoom
Ort:
Webbinarium

Vilka digitala metoder jobbar företagen med idag? Vad betyder de nya begreppen i praktiken? Vilka verktyg behöver jag ha koll på? Och framför allt, vad ska jag förbereda mina elever på inför klivet ut i arbetslivet?

Känner du igen dig i frågorna? Då är det läge att du bokar in ”Digitalt samhällsbyggande för yrkeslärare”, en serie med fyra digitala seminarier. Det är avgiftsfritt att delta, och du anmäler dig till de tillfällen som du är intresserad av. Om du missat ett möte kan du enkelt se det i efterhand på webben. Det här det andra tillfället i serien.

Inspiration och lyckade exempel

Under det fjärde mötet i serien får du inspiration av lärare som arbetar med digitalisering i undervisningen. Under webbinariet delar de med sig av tips och goda exempel. I fokus för mötet är också det nätverk för yrkeslärare som vi arbetar med att bygga upp.

Preliminärt program

Moderator: Åsa Gabrielsson, ECY

Vasakronans projekt i Uppsala – helt digitalt och modellbaserat arbete
Johannes Ris, BIM-strateg, Byggstyrning

Så jobbar jag med digitalisering på Bygg- och anläggningsprogrammet
Vahik Bedrosian, Bergstrands utbildningar

Så jobbar jag med digitalisering inom utbildning för rör och VVS
Patrik Lundqvist, AEC

Så jobbar jag med digitalisering på El- och energiprogrammet
Jari Lairolahti, Movant AB, Jönköping

Målgrupp

Webbinarieserien riktar till yrkeslärare på gymnasium och motsvarande utbildningar inom vuxenutbildningen. Du som är intresserad av att veta mer om yrkeslärarnas förutsättningar, eller vill ta del av konkreta exempel och inspiration, är också välkommen att delta.

Yrkeslärarnätverk

I din anmälan kan du ange intresse för att ingå i ett nätverk för yrkeslärare. Syftet med nätverket är att skapa en kontinuerlig förankring mellan lärarkåren och yrkeslivet för att kunna dela information och utvecklingsbehov. Vi berättar mer om nätverket i samband med kallelse till det första mötet.

Arrangörer

Webbinarieserien är ett samarbete mellan Byggbranschens yrkesnämnd (BYN), Elbranschens centrala yrkesnämnd (ECY), VVS-Branschens yrkesnämnd (VVSYN) och BIM Alliance. Genom mötesserien vill vi synliggöra den digitalisering som pågår i branschen och som berör de yrkesroller som skolorna utbildar till. Genom riktade möten till intresserade yrkeslärare skapas förutsättningar för ett mer utvecklat samarbete mellan branschen och yrkeslärarna.

Anmälan till den 25 november

Det av avgiftsfritt att delta under webbinarieserien.

Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter i vår integritetspolicy.

Uppdaterad den