Börjar:
Slutar:
Plats:
Zoom
Ort:
Webbinarium

Vilka digitala metoder jobbar företagen med idag? Vad betyder de nya begreppen i praktiken? Vilka verktyg behöver jag ha koll på? Och framför allt, vad ska jag förbereda mina elever på inför klivet ut i arbetslivet?

Känner du igen dig i frågorna? Då är det läge att du bokar in ”Digitalt samhällsbyggande för yrkeslärare”, en serie med fyra digitala seminarier. Det är avgiftsfritt att delta, och du anmäler dig till de tillfällen som du är intresserad av. Om du missat ett möte kan du enkelt se det i efterhand på webben. Det här det andra tillfället i serien.

Amin Ehsani från Nolliplan, Tove Lindblad från Trimble och Bahram Maz från Dalux

Aktuella arbetssätt och programvaror

I det tredje mötet i serien ”Digitalisering för yrkeslärare” fokuserar vi på aktuella arbetssätt och lägger ett konkret fokus på programvaror.

Vi inleder mötet med att vår moderator Lars Lidén, BIM Alliance och Meta, ger en översiktlig bild av fördelarna med att jobba digitalt, aktuella metoder och vad de kan innebära i praktiken.

Vi har bjudit in tre olika programleverantörer att presentera sina verktyg, visa hur de funkar och leda diskussionen om hur de kan användas. Du möter Bahram Maz från Dalux, Amin Ehsani från Nolliplan och Tove Lindblad från Trimble. De tre leverantörerna håller korta presentationer som ”pitchar”.

Mötet går sedan över i en interaktiv del. Du väljer då själv vilken programvara som du vill lära känna bättre och besöker det digitala rum som leds av respektive presentatör. Här kan du ställa dina frågor till talarna. Du kan välja att spendera hela tiden i samma rum, eller välja att byta rum när du fått dina frågor besvarade. Vi öppnar också ett rum för generella frågor om programvaror som leds av Lars Lidén. Vi har dessutom ett rum för diskussion om att ta fram ett gemensamt övningsmaterial för skolan.

Varmt välkommen!

Program kl. 14.00-16.00

13.45 Zoom-rummet öppnar

14.00 Välkomna och dagens tema
Lars Lidén, BIM Alliace och Meta, moderator

Programvaror, teknik och möjligheter – överblick
Lars Lidén, BIM Alliace och Meta

Aktuella arbetssätt och programvaror, tre praktiska exempel

Att ta fram ett övningsmaterial för elever, kort introduktion

Workshop i break out rooms

Sammanfattande avslut

16.00 Mötet avlsutas

Målgrupp

Webbinarieserien riktar till yrkeslärare på gymnasium och motsvarande utbildningar inom vuxenutbildningen. Du som är intresserad av att veta mer om yrkeslärarnas förutsättningar, eller vill ta del av konkreta exempel och inspiration, är också välkommen att delta.

Yrkeslärarnätverk

Vi drar nu igång arbetet med ett nätverk för yrkeslärare. Syftet med nätverket är att skapa en kontinuerlig förankring mellan lärarkåren och yrkeslivet för att kunna dela information och utvecklingsbehov. Läs mer och anmäl dig till startmötet!

Arrangörer

Webbinarieserien är ett samarbete mellan Byggbranschens yrkesnämnd (BYN), Elbranschens centrala yrkesnämnd (ECY), VVS-Branschens yrkesnämnd (VVSYN) och BIM Alliance. Genom mötesserien vill vi synliggöra den digitalisering som pågår i branschen och som berör de yrkesroller som skolorna utbildar till. Genom riktade möten till intresserade yrkeslärare skapas förutsättningar för ett mer utvecklat samarbete mellan branschen och yrkeslärarna.

Anmälan till den 12 oktober

Det av avgiftsfritt att delta under webbinarieserien.

Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter i vår integritetspolicy.

Uppdaterad den