buildingSMART International Virtual Summit utvecklar din kompetens, ger tillfällen att skapa internationella nätverk på ett professionellt och personligt plan, och ger dig inblick i det senaste inom digitalt byggande och standardisering. Det är ett unikt internationellt event med deltagare från hela världen. Vi ställde några frågor till Kurt Löwnertz i BIM Alliances Tekniska råd om varför det är viktigt att delta, och hur man hittar rätt bland de många programpunkterna.

Kurt Löwnertz, BIM Alliances Tekniska råd och Sweco.

Varför är det viktigt att vi får med svenska deltagare under buildingSMART International Virtual Summit?

– Virtual Summit är ett ypperligt tillfälle att höja vår kunskap om både befintliga buildingSMART-standarder och pågående arbete, så att vi kan jobba smart med implementering och komplettering/anpassning på nationell nivå.

Ser du några trender bland programpunkterna, vad trycker arrangörerna extra på den här gången?
– Det är nu mycket mer fokus på implementering och på att komplettera det som finns än på att utveckla nya standarder. Med en hel del praktiska erfarenheter.

Om jag bara har tid att se ett fåtal programpunkter, vad får jag inte missa?
– Oj, det är inte helt lätt, det beror så mycket på vad du är intresserad av. Men inspiration tror jag man kan få dels första dagens eftermiddag, när erfarenheter från olika länder presenteras, dels från de olika presentationerna av buildingSMART Awards-finalister 28-29 oktober (välj den kategori som ligger dig närmast hjärtat men missa inte det svenska bidraget Celsius). För infrastruktursidan bör det vara intressant att ta del av IFC Infra-projekten kl. 14.00 den 27 oktober.

Projektet Celsius

Under BIM Alliance digitala frukostmöte den 14 oktober var projektet Celsius ett av de inspirationsprojekt som presenterades. Du kan se webbinariet som film i efterhand!

Det är väldigt få kvinnliga talare med i programmet, hur kan vi ändra på det?
– Genom att engagera oss och anmäla svenska presentationer till nästa summit i vår, vi har inte varit särskilt framträdande i buildingSMART under senare år. Sverige kan bli mycket mer aktivt, vi har mycket kunskap inom BIM och många kompetenta kvinnor.

Läs mer om programmet och anmäl dig här!

Uppdaterad den