Hurra, vad glada vi blir att höra att Celsius tog hem guldmedaljen i årets omgång av ”buildingSMART International Awards”!

Projektet Celsius genomfördes helt modellbaserat som ett samarbete mellan Vasakronan och Byggstyrning. Tanken är att man ska fortsätta arbeta med BIM-modellen också i byggnadens förvaltning. BIM Alliance höll nyligen ett frukostmötet där projektet presenterades och du får gärna se den filmade versionen av mötet i efterhand.

En stark digital kedja, från planering till förvaltning

Se sändningen från frukostmötet där Celsius-projektet presenterades av Vasakronan och Byggstyrning. Under samma möte presenterade Zynka BIM och ICA fastigheter hur de arbetar med digital förvaltning i projektet Maxi i Enköping.

Inom BIM Alliance hoppas vi få se fler svenska projekt som deltagare i tävlingen. Vi stödjer våra medlemmar i processen med ansökan. Kontakta info@bimalliance.se så hjälper vi dig! Vi vill lyfta fram fler svenska goda exempel att visa upp för resten av världen!

I tävlingen är det viktigt att projekten som deltar arbetar med information i öppna format så att alla aktörer i projektet kan utbyta information digitalt för ett nära samarbete.

Celsius vann guld i kategorin ”Construction” för ett kontorshus i Uppsala som rymmer bland annat labb, sciencepark och som har plats för Livsmedelsverket. Byggnaden är klar för inflyttning vid årsskiftet. Läs mer om projektet Celsius här!

Vill du veta mer om kategorierna i tävlingen och andra vinnande bidrag? Läs mer om buildingSMART International Awards 2020 här!

Öppna format och digitala standarder är avgörande för att stödja och utveckla digitaliseringen av samhällsbyggnadssektorn. Därför är vi inom BIM Alliance engagerade i arbetet med att förse sektorn med standarder för informationshantering i öppna format – det gör vi genom att vara det svenska hemvisten för buildingSMART.

Uppdaterad den