Matthew Raoufi, CEO Esparlous Design AB

Varmt välkommen som ny medlem! Kan du berätta om Esparlous Design och visionen för er verksamhet?

– Med BIM som kärnverksamhet har Esparlous Design BIM-management och koordinering samt BIM modellering (arkitektur, interiör och MEP) som huvudsakliga fokusområden. Bolaget har flera års erfarenhet av arbete med komplexa projekt och samarbete med internationella aktörer. Vår vision är att bygga upp team där det behövs och gärna jobba med internationella talanger. Vi gillar att utmanas och att tillsammans med våra partner ta fram lösningar som stödjer det dagliga behovet.

Vad hoppas ni få ut av ert medlemskap i BIM Alliance?

– Vi ser framemot att kunna ta del av andra medlemmars erfarenheter när det gäller användningsområden och tillämpningen av BIM. Vi har erfarenheter av BIM i olika internationella projekt och kan bidra till BIM som kunskapsområdeoch till den gemensamma visionen. Vi ser även framemot att kunna öka vårt samarbete med intressenter i Sverige och Norden.

Hur kommer BIM in i Esparlous Designs verksamhet?

– BIM är vår kärnverksamhet. Idag är vi engagerad i flera internationella projekt där vi hjälper våra partner att applicera BIM i deras verksamhet och därmed ta del av de fördelarna som en korrekt genomförande av BIM erbjuder. Även om vi idag har fokus på BIM-management och BIM-modellering så jobbar vi med relaterade frågor och tittar på olika verktyg och metodiker som kan medföra bättre resultat eller styrning av processen.

Vilka frågor tror du att ni vill engagera er i inom BIM Alliance?

– Vi vet att BIM som verktyg och metodik redan har haft stor påverkan på sättet som man arbetar, dokumenterar och analyserar i verksamheter världen över. Vi tror denna resa kommer att fortsätta även i framtiden och allt fler verksamheter och projekt kommer att ta hjälp av BIM. Vi vill gärna vara med på denna fantastiska resa och bidra till utvecklingen av metodiker och förståelsen när det kommer till applicering och nyttjande av BIM. Detta innefattar även aktiviteter kring digitalisering, dokumentation, analys och säkerhetsarbete.

Uppdaterad den