BuildingSMART International Awards är ett pris som delas ut till aktörer inom bygg-och anläggningssektorn som visat på nyttan med att använda öppna standarder. Det är de bästa exemplen från hela världen som belönas i den här tävlingen. Priset delas ut av organisationen buildingSMART International, en icke vinstdrivande organisation vars syfte är att främja utbyte av bygg- och anläggningssektorns data genom öppna format.

Priset är indelat i flera kategorier som representerar olika delar inom samhällsbyggnad; projekt, förvaltning, forskning och teknik. Vinnarna utses av en oberoende jury med deltagare från ett tjugotal länder. Awards delas ut årligen vid en högtidlig ceremoni. Det är BIM-världens mest prestigefyllda pris och kallas ibland för VM i BIM.

Förra året vann projektet Celsius guld i kategorin ”Construction” för ett kontorshus i Uppsala. Läs gärna mer om vinnarna 2020.

BIM Alliance bjuder in till ett frukostmöte den 14 april där du som medlem får veta mer om buildingSMART Awards, ansökningsprocessen och vad som krävs för att vinna och ta del av erfarenheter och goda BIM-exempel från tävlande i buildingSMART Awards 2020. Anmäl dig här.

Uppdaterad den