Under webbinariet fick vi lyssna på det norska tävlingsbidraget Pilotprojektet Bjørnafjorden open live center om en maskinläsbar brohandbok för projektörer som också vann en av kategorierna.

Vi fick också lyssna på det svenska bidraget från Tyréns som tävlade med The validator - ett verktyg för automatisk informationskontroll av ifc-filer som både sparar arbetstid och skapar bättre tillförlitlighet mellan alla parter i projekt.

Om du missade webbinariet kan du se inspelningen i efterhand samt ta del av talarnas presentationer.

Vill du veta mer om tävlingen och kanske också lämna in ett bidrag? Du har fortfarande chansen! Tävlingsperioden pågår till den 23 maj.

BuildingSMART International Awards

BuildingSMART International Awards är ett pris som delas ut till aktörer inom bygg-och anläggningssektorn som visat på nyttan med att använda öppna standarder. Det är de bästa exemplen från hela världen som belönas i den här tävlingen. Priset delas ut av organisationen buildingSMART International, en icke vinstdrivande organisation vars syfte är att främja utbyte av bygg- och anläggningssektorns data genom öppna format.

Priset är indelat i flera kategorier som representerar olika delar inom samhällsbyggnad; projekt, förvaltning, forskning och teknik. Vinnarna utses av en oberoende jury med deltagare från ett tjugotal länder. Awards delas ut årligen vid en högtidlig ceremoni. Det är BIM-världens mest prestigefyllda pris och kallas ibland för VM i BIM.

Uppdaterad den