Sofi Almqvist, vd Geoforum Sverige och Susanne Nellemann Ek, vd BIM Alliance.

Arbeta smart inom planering och byggande är en av årets viktigaste mötesplatser för digitalt samhällsbyggande. Konferensen är ett samarbete mellan BIM Alliance och Geoforum Sverige. På konferensen får du aktuella rön och inspiration. Du möter kollegor i sektorn och skapar kontakter, digitalt och på plats. Många talare till konferensen är nu klara och arrangörerna berättar om varför det är viktigt att samarbeta för att få till en lyckad digitalisering.

Anmäl dig med Early bird-rabatt!

Passa på att anmäla dig till konferensen nu! Du som jobbar i en organisation som är medlem i Geoforum Sverige eller BIM Alliance går på konferensen med stor medlemsrabatt. Alla som anmäler sig senast den 16 augusti får dessutom 1 000 kr rabatt på deltagaravgiften. Tipsa gärna dina kollegor och använd konferensen som höstens kick-off!

Anmäl dig på arbetasmart.nu

Vi anpassar oss efter rådande restriktioner vilket innebär att möjligheten att delta på plats anpassas efter det läge som råder när konferensen genomförs.

Varför arrangerar BIM Alliance och Geoforum konferensen Arbeta smart tillsammans?

– Vi vill visa exempel på hur vi kan utveckla samhällsbyggnadsprocessen och snabba på digitaliseringen för att öka kvalitet, effektivitet och hållbarhet. Våra sektorer har mycket att lära av varandra och vi har många gemensamma frågor. Det handlar till exempel om visualisering för bättre kommunikation och planering utifrån digital information och geografiska analyser. Det är viktigt att få till obrutna informationsflöden mellan de olika delarna av samhällsbyggnadsprocessen. Därför är det så viktigt att vi träffas, samarbetar och interagerar för att öka på utvecklingstakten. Och i år får även några av oss tillfälle att träffas fysiskt, vilket vi har längtat efter, säger Sofi Almqvist, vd Geoforum Sverige.

Vad hoppas ni att deltagarna får med sig från konferensen?

– Vi visar upp goda exempel och förebilder som kan inspirera andra att ta efter. Det finns mycket besparingar som skulle kunna göras, och problem som skulle kunna undvikas, genom att arbeta smartare och effektivare. Digitalisering innebär samtidigt att man undviker kostnader för kvalitetsbrister. Deltagarna på konferensen får bland annat med sig kunskap från praktikfall i framkant, framtidsspaningar, inspiration till digitaliseringsarbetet och nya kontakter för erfarenhetsutbyte och samarbeten, säger Susanne Nellemann Ek, vd BIM Alliance.

Vilken utveckling har du sett under det senaste året (sedan förra konferensen), och hur kommer det till uttryck i programmet?

– Deltagarna får massor med exempel på hur samhällsbyggnadsprocessen kan digitaliseras bland annat: ledarskap för ökad digitalisering, exempel på arbete med digitala tvillingar, digitalisering av bygglovsprocessen och mycket mer. Det är mycket som ska komma på plats under året som gått. Och det händer mycket spännande framåt. Den första januari 2022 ska till exempel alla nya detaljplaner vara digitala och följa den nationella standarden och tillgängliggöras genom Lantmäteriets nationella geodataplattform. Du som deltar får bland annat att få höra hur tre ledande kommuner jobbar praktiskt med detta, säger Sofi Almqvist.

Ta del av program och talare på arbetasmart.nu!

Uppdaterad den