Vi har pratat med Stefan Andersson, It strateg på Kfast.

Kan du berätta mer om er verksamhet?

– Vi är det samhällsbyggande fastighetsbolaget som utvecklar Eskilstuna – så att livet får plats och platser får liv.

Kfast bygger, utvecklar och förvaltar fastigheter i Eskilstuna, från bostäder till förskolor och äldreomsorg. Närmare 15800 Eskilstunabor har sina hem i våra drygt 7000 bostäder med tillhörande lokaler och vi har siktet inställt på att bygga 300 nya bostäder varje år. Vi förvaltar också cirka 560000 kvm kommunala verksamhetslokaler och egna samhällsfastigheter på cirka 68000 kvm däribland Munktellbadet och STIGA Sports Arena. I vår moderna badanläggning, Munktellbadet, utvecklar och erbjuder vi tjänster inom idrottsutövning, simundervisning, motions- och familjebad.

Oavsett om det handlar om bostäder, arbetsplatser eller mötesplatser så har vi ambitionen att driva dem med hög miljöstandard för en hållbar framtid. Vi välkomnar mångfald och bosociala frågor ligger oss varmt om hjärtat. Som samhällsbyggare är vi en central del av Eskilstunabornas vardag och fritid genom hela livet. Vi är certifierade inom fyra områden; miljö, arbetsmiljö, kvalitet och energi.

Vad hoppas ni få ut av ert medlemskap i BIM Alliance?

– Stöd och kunskaps utbyte kring BIM-frågor i samtliga discipliner, få ett bollplank att bolla idéer med och möjligen kunna konkretisera funderingar.

Hur kommer BIM in i er verksamhet?

– Vi genomgår en BIM-resa, där vi ska i första steget införa en BIM-manual för att lägga en grund för fortsatta arbeten i BIM resan, vår vision är att på sikt kunna jobba helt i en 3D miljö, med att introducera digitala tvillingar för våra fastigheter. Då vi förvaltar en stor mängd så ser vi en stor nytta i att digitalisera vårt bestånd för att på så sätt kunna säkerställa och framtidssäkra den information vi har.

Vilka frågor tror du att ni vill engagera er i inom BIM Alliance?

– Vi ser att förvaltning är en stor fråga för oss och något vi kommer ha ett fokus på. Men det innebär samtidigt att vi behöver få koll på allt från installationer till byggteknisk data.

Välkomna som medlemmar i BIM Alliance!

Uppdaterad den