Känner du igen dig i frågorna? Då är det läge att du kollar in ”Digitalt samhällsbyggande för yrkeslärare”, en serie med fyra digitala seminarier som finns som film. Det är avgiftsfritt att ta del av materialet och du får gärna dela det med andra.

Välkommen på Nätverksmöte 6 december

Vi har starta ett nätverk för yrkeslärare med intresse för digitalisering. Anmäl dig och var med!

Under den fjärde filmen i serien får du inspiration av lärare som arbetar med digitalisering i undervisningen. Här delar de med sig av tips och goda exempel. I fokus för mötet är också det nätverk för yrkeslärare som vi arbetar med att bygga upp.

Du får också höra om Vasakronans nybyggnadsprojekt ”Celsius” där allt arbete digitalt och modellbaserat – från projektering, upphandling och inköp till produktion och förvaltning. Här förekommer i stort sett inga papper och ritningar. Modellen fungerar även som bygghandling. Projektet fick dessutom guldmedalj i ”buildingSMART International Awards 2020”. Det är den mest prestigefyllda BIM-tävlingen i världen. Johannes Ris, BIM-strateg, Byggstyrning berättar om projektet för nyfikna yrkeslärare på gymnasienivå.

Film: Inspiration och lyckade exempel

Program

Moderator: Åsa Gabrielsson, ECY

Vasakronans projekt i Uppsala – helt digitalt och modellbaserat arbete
Johannes Ris, BIM-strateg, Byggstyrning

Så jobbar jag med digitalisering på Bygg- och anläggningsprogrammet
Vahik Bedrosian, Bergstrands utbildningar

Så jobbar jag med digitalisering inom utbildning för rör och VVS
Patrik Lundqvist, AEC

Så jobbar jag med digitalisering på El- och energiprogrammet
Jari Lairolahti, Movant AB, Jönköping

Målgrupp:

Webbinarieserien riktar till yrkeslärare på gymnasium och motsvarande utbildningar inom vuxenutbildningen. Du som är intresserad av att veta mer om yrkeslärarnas förutsättningar, eller vill ta del av konkreta exempel och inspiration, är också välkommen att delta.

Uppdaterad den