Ann-Kristin Belkert, projektledare AI Arena och Marcus Weilandvice VD Savantic

I samarbete med AI Arena djupdyker Geoforum Sveriges podcast Positionspodden i frågor som rör AI inom samhällsbyggnad. Ann-Kristin Belkert, projektledare AI Arena är programledare för de tre poddavsnitten. I det första avsnittet på möter hon Marcus Weiland som är vice VD på AI-bolaget Savantic och delprojektledare i Smart Built Environments projekt Kraftsamling – AI inom samhällsbyggnad.

Läs mer om AI Arena

Besök webbplatsen aiarena.se

I avsnittet reder de ut vad AI egentligen är. De ger konkreta exempel på hur AI kan användas inom planering, byggande och förvaltning och resonerar om möjligheter och nyttor med AI. De lyfter också de förutsättningar som behövs för att komma i gång med att tillämpa AI.

– Skulle AI kunna användas för att minska segregation, för att höja säkerheten på byggarbetsplatser, eller kunna underlätta för medborgardialoger? Det är några av de spännande exempel på möjligheter som finns med AI och som vi diskuterar i det första poddavsnittet. Det är perfekt att lyssna på under lunchpromenaden eller i hängmattan i sommar, säger Ann-Kristin Belkert, programledare för poddavsnitten om AI.

Podden finns nu där poddar finns, som till exempel på Apple och Spotify. Sök på Positionspodden!

Logga positionspodden

Positionspodden är en temapodd från intresseorganisationen Geoforum Sverige som fördjupar sig i olika teman som rör geodata och digital samhällsbyggnadsprocess. Sedan tidigare finns fyra avsnitt ute på temat digitala fastighetsgränser. Totalt tre avsnitt om AI är planerade och de andra två avsnitten kommer att släppas efter sommaren. Avsnitten om AI görs i samarbete med AI Arena, ett delprojekt i Smart Built Environments satsning Kraftsamling – AI inom samhällsbyggnad. AI Arena drivs av BIM Alliance, Future Position X och Geoforum Sverige i samverkan.

Uppdaterad den