Nu finns BIM Alliance årsredovisning tillgänglig för dig. Den bjuder på en snabbresumé över år 2022 - ett år med många nya frågor för BIM Alliance medlemmar. Årsredovisningen highlightar årets höjdpunkter kvartal för kvartal och du ser vad som satte avtryck i föreningens verksamhet och samtalen vi hade. Från rekordintresset för BIM- frukosten om nya affärsmodeller till den nya "AI Arena Samhällsbyggnad” som vi var med och byggde upp.

2022 var året med flera stora framsteg för BIM och digitaliseringen i samhällsbyggnadssektorn. Vi lämnade coronapandemin bakom oss och tog med oss erfarenheterna av att samarbeta på distans med teknikens stöd och vi fick tid att tänka över hur framtidens goda samarbeten ser ut och hur tekniken stödjer dem. Mot slutet av 2022 var AI-mjukvaran ChatGPT på allas läppar och vi började se slutet på internet som vi tidigare känner det. Vi möter nu en tid där sökmotorerna förändras helt och AI gör att allt är ständiga informationsflöden. Vi står också inför det faktum att vi aldrig kommer att tänka helt själva igen – allt från projektörer till programmerare till kirurger kommer att bli än mer beroende av digitala assistenter.

Vill du vara med och ta tempen på BIM och digitaliseringen år 2023 och samtala med branschkollegor – ja, då ses vi på Stora BIM dagen den 26 april. Det kommer bli fullsatt - så se till att säkra din plats redan nu. Vi håller årsmöte i samband med konferensen och det är här du är med och fattar beslut om inriktningen för föreningens verksamhet. Bara genom aktiva medlemmar som är engagerade i föreningens utveckling kan vi vara en relevant mötesplats och vägvisare. Läs mer och anmäl dig till Stora BIM-dagen här. Hjärtligt välkommen!

Susanne Nellemann EkVd BIM Alliance

Uppdaterad den