Några av våra nästan 200 mötesdeltagare den 21 april

Vilka digitala metoder jobbar företagen med idag? Vad betyder de nya begreppen i praktiken? Vilka verktyg behöver jag ha koll på? Och framför allt, vad ska jag förbereda mina elever på inför klivet ut i arbetslivet? Det är några av frågorna som vi gör vårt bästa för att besvara under webbinarieserien Digitalisering för yrkeslärare.

Visioner och inspiration – introduktion till digitala metoder

Vid det första tillfället gav vi en inflygning till digitalisering i samhällsbyggandet. För närmare 200 deltagare lyfte vi några av de viktigaste och mest aktuella begreppen. Vi delade med oss av praktiska exempel på digitalisering inom bygg, VVS och el-installationer. Deltagarna fick också veta mer om de trender som väntar runt hörnet.

Moderator för mötet var Susanne Nellemann Ek, vd BIM Alliance.

Programmet bestod av presentationerna:

BIM, digitalisering och obrutna flöden – vad innebär det?
Gustav Jansson, Luleå tekniska universitet

Digitalisering på byggplatsen idag
Johanna Fredhsdotter Lager, Gruppchef VDC, NCC Group

VVS-installationer på skärmen, ett effektivt sätt att jobba
Andreas Udd, vd, VRA Rörinstallationer

Kunskapsinjektioner till installationer
Hans Nyblom, affärsutvecklare på Installatörsföretagen

Missa inte nästa tillfälle

Den 11 maj håller vi del två av Digitalisering för yrkeslärare. Denna gång tar vårt webbinarium med dig till moderna byggplatser som nyttjar digitala metoder.

Vid det andra tillfället i webbinarieserien bjuder vi på konkreta exempel från arbetsplatser som arbetar med digitala metoder. Du möter yrkesarbetare som presenterar sin vardag i arbetet inom bygg, VVS och el-installationer och hur digitalisering är en naturlig del av arbetet.

Moderator för mötet är Pontus Slättman, WorldSkills Sweden.

Följ med i vår satsning på webbinarier för yrkeslärare

Webbinarieserien är ett samarbete mellan Byggbranschens yrkesnämnd (BYN), Elbranschens centrala yrkesnämnd (ECY), VVS-Branschens yrkesnämnd (VVSYN) och BIM Alliance. Genom mötesserien vill vi synliggöra den digitalisering som pågår i branschen och som berör de yrkesroller som skolorna utbildar till. Genom riktade möten till intresserade yrkeslärare skapas förutsättningar för ett mer utvecklat samarbete mellan branschen och yrkeslärarna.