Börjar:
Slutar:
Ort:
Digitalt

Många YH-studenter står inför en stor utmaning när det gäller att hitta praktikplatser (LIA) hos företag som är beredda att ta emot och handleda dem. Eftersom praktiken utgör en viktig del av utbildningen, är det avgörande att dessa möjligheter finns. Som branschförening vill vi vara en brygga mellan utbildningar och företag, och skapa bättre förutsättningar för att studenter och arbetsgivare ska kunna mötas och utvecklas tillsammans.

Medverkande är Elin Kebert, expert på kompetensförsörjning, Byggföretagen, Therese Andersson, teamchef Samhällsbyggnad, Nackademin och Nina Spjuth, utbildningsledare på Stockholms Tekniska Institut, STI –  alla med gedigen erfarenhet inom utbildnings- och branschfrågor.

Vi diskuterar de utmaningar och möjligheter som finns för att säkerställa att samhällsbyggnadssektorn har tillgång till rätt kompetens, både idag och imorgon. Hur kan vi skapa attraktiva karriärvägar, vidareutveckla befintliga medarbetare och locka nya talanger inom områden som BIM och digitalisering? 

Anmäl dig här!

Program

08.00 Välkommen och aktuellt från BIM Alliance
Moderator: Susanne Nellemann Ek, vd BIM Alliance

Hur ser kompetensbehovet ut och hur kan YH-utbildningarna bidra
Elin Kebert, Byggföretagen
Elin ger dig en uppdaterad bild av hur resursbristen ser ut och vilken viktig funktion utbildningarna fyller för branschen.  

Vikten av företagens engagemang – win-win för utbildning och arbetsplats  
Therese Andersson, Nackademin
Therese pratar om vikten av LIA-platser, vad som förväntas av dig som tar emot en praktikant samt olika sätt att engagera sig. 

Kompetenskrav och obligatoriska kurser för studenter inför praktiken
Nina Spjuth, STI
Hör om vilken kompetensnivå du kan förvänta dig av en praktikant och hur du kan ha önskemål på utbildningsprofil.

09.00 - 09.30 Dialog och frågestund för de som vill stanna kvar i mötet