Branschnätverk och intressentgrupper
1. Ni syns - Som medlem lägger vi upp er logotyp på sidan som visar alla medlemmar i BIM Alliance och länkar till er webb. Ni får använda BIM Alliance logotyp på er egen hemsida. Ni visar här att ni är med och arbetar för ett bättre samhällsbyggande med hjälp av BIM - digital strukturerad informationshantering.
2. Unikt nätverk – Som medlemmar har ni tillgång till ett unikt och brett nätverk, ni får vägledning och omvärldsbevakning av det senaste inom digitalisering och BIM. Genom BIM Alliance kan ni vara med och påverka och utveckla digitaliseringen av samhällsbyggandet tillsammans med likasinnade i hela sektorn.
3. Intressentgrupper – Delta i någon av våra intressentgrupper inom Anläggning, Förvaltning, Bygg och Installation, Produkter och Material, BIM Akademin som samlar över 600 aktiva personer i sektorn. Under 2024 har tre nya intressentgrupper starta upp med inriktning på Kommun, Energi och Mätningsteknik. Våra intressentgrupper ger dig möjlighet till nätverkande och de nära samtalen.
4. Representation – Vi för upp BIM-frågan på agendan både i branschpressen och i diskussion med representanter för regeringen och blir inbjudna till runda-bord-diskussioner om byggsektorsfrågor och liknande.
Kompetensutveckling och erfarenhetsutbyte
5. BIM-frukost – Kompetenshöjande frukostwebbinar 1 gång i månaden som berör högaktuella BIM frågor. Många av våra medlemmar ser våra webbinarier som en del av sin kompetensutveckling av personalen. Du hittar alla våra medlemsexklusiva event i kalendariet.
6. Konferenser inom digitalisering - Stora BIM-dagen arrangeras i april varje år och Arbeta smart inom planering och byggande arrangeras i början av hösten tillsammans med Geoforum Sverige.
7. Rabatter – Ni får rabatterade avgifter på våra seminarier och konferenser, ibland ner till 0 kr. Även rabatter på verktyg och certifieringar.
8. Nyhetsbrev – BIM Alliance nyhetsbrev är en medlemsförmån där du får det senaste om bland annat utveckling och användning av BIM direkt till din inkorg en gång per månad. I nyhetsbrevet och på våra digitala BIM-frukostar får du omvärldsbevakning kring innovation och utveckling i sektorn. Missa inget, se till att du och dina kollegor prenumererar på BIM Alliance nyhetsbrev!
Vägledning till standarder
9. Nationella Riktlinjer – BIM Alliance är förvaltare av Nationella Riktlinjer – livscykelinformation för byggd miljö – en webbaserad portal som ger vägledning och stöd vid kravställning av digital information inom samhällsbyggnadsområdet. Medlemmar får 20% rabatt på licensavgiften.
10. Standardkartan – Standardkartan är en klickbar översikt av BIM-standarder.
11. buildingSMART Sweden har sin hemhörighet hos BIM Alliance och via medlemskap hos oss får du tillgång till buildingSMART.
12. Building Information Properties (BIP) Ett system för egenskaper och beteckningar på objekt i fastigheter. Läs mer om BIP här.
13. AI Arena – AI Arena startar upp ”AI-klivet”, ett kunskaps forum som under ett år har arbetat mellan kommun, energibolag och privata bolag. Vi har lyft och delat kunskap från pågående forskning och testprojekt där AI bland annat används för att visualisera och prognostisera inom stadsplanering samt stötta i drift- och energioptimeringslösningar i förvaltningsfasen.
AI Arena - AI i samhällsbyggandet riktar sig till dig som arbetar inom planering, genomförande eller förvaltning. Uppbyggnaden av AI Arena var en del av Kraftsamling – AI i samhällsbyggandet, ett projekt med stöd från Smart Built Environment. AI Arena arrangeras fortsättningsvis av BIM Alliance, Geoforum Sverige och IQ Samhällsbyggnad.